Vill du börja rida hos oss?

Rånebygdens Ridklubb består av några hundra medlemmar som deltar i olika ridskolegrupper sex dagar i veckan; minignägg, knatteridning, barnridning och vuxenridning. Våra fem meriterade ridledare har ca 14 lektioner om 5-7 elever, varje vecka.
I dessa grupper finns både de som vill avancera dvs. de som en dag kanske vill börjar tävla, och de som rider som hobby eller för att det helt enkelt är kul.
Men vi ser även ridklubben som en social träffpunkt där vi hänger med kompisar, fikar, delar åsikter och pratar "häst".

Hos oss är det viktigt att:
  • Vara en bra kompis 
  • Ta hand om hästarna väl
  • Vi hälsar på varandra
  • Vi respekterar varandra och hästarna
  • Vi hjälper varandra

Vem ska jag kontakta?

Är du eller ditt barn sugen på att börja rida tar ni kontakt med Anette Glad. Ni når henne på telefonnummer 0706995056.

Aktiviteter

Minignägg är gruppen man börjar i om man aldrig ridit förr. Gruppen man deltar i och är från 5 år och uppåt. Här får eleverna bekanta sig med hästarna samt ta del av hur hästarna och stallet ska skötas.

Barnridning är den grupp där man hamnar i när man har fått mer kunskap om häst och skötsel. Här får man börja hoppa och rida dressyr samt tävla ridskolehästarna om man vill.

Vuxenridning är en grupp där det både finns nybörjare och mer vana ryttare.

Vi har även sommarläger för dem som vill vara i stallet tillsammans med kompisar i en vecka och lära sig mer om hästkunskap och ridning tillsammans med ridinstruktörer. Även olika aktiviteter anordnas under året.

Tävlingar i dressyr och hoppning på klubbnivå anordnas ett par gånger per år. Vi arrangerar även lokala/regionala tävlingar några gånger per år.

Kurser/privatlektioner/träningar utöver ridskoleverksamheten anordnas regelbundet i olika grenar och inriktningar och anslag om sådant kommer upp antingen i stallet eller i vår Facebook grupp.